Op 4 juni, 1e pinksterdag, vindt voor de 7e keer op rij het Huisweidfestival plaats in Warmenhuizen. Dit gratis festival wordt gehouden ten gunste van Stichting Vrienden Voor Een Ander. Alle artiesten treden belangeloos op om tijdens dit gezellige evement geld in te zamelen voor het goede doel. 

Festival

Het festival wordt gehouden vanaf 14.00 uur op het Huisweid-terrein en is voor iedereen gratis toegankelijk. Op verschillende podia wordt live muziek gespeeld en kun je genieten van zang, dans, theater en lekker eten en drinken. Naast amusement voor volwassenen, kunnen kinderen zich vermaken op het speciale kinderterrein waar diverse activiteiten voor de kids worden georganiseerd. 

Goede doel

De organisatie van Huisweidfestival zet zich in voor Stichting Vrienden Voor Een Ander. De opbrengst van het festival komt via deze stichting ten goede aan de afdeling research van de CF stichting en De Bontius Stichting ten behoeve van onderzoek naar fibreuze dysplasie.  Bij mensen met cystic fibrosis (taaislijmziekte) is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren. Hierdoor kunnen meerdere operaties of ziekenhuisopnames nodig zijn.  Fibreuze dysplasie is een stoornis in de ontwikkeling van het bot. Bot ontstaat uit bindweefselcellen die uitrijpen naar botweefsel. Soms kan op een of meerdere plekken dit uitrijpen niet doorzetten en zullen er haarden van bindweefsel in het bot zitten. 

Local Hero

De lokale verzekeringsadviseur Arie Bleeker Verzekeringen is met zijn kantoor bijna op het festivalterrein gevestigd. Ike Bleeker is sinds de start van het festival betrokken bij de organisatie van het evenement en zet zich vanaf dit jaar samen met Dennis Glas van Trots! Hypotheken en Nh1816 Verzekeringen in om het evenement opnieuw tot een succes te maken.